Örömzenélésről a zenében örömüket lelőknek

ZIG-Singers emlékblog

ZIG-Singers emlékblog

Piros és fekete

2019. május 23. - PH.Plusz

Vagy akár vörös és fekete - Stendhal után szabadon. Meghatározó színek a kórus esetében. Mondhatni, arculati színek. 

Mert ha egy kórus színpadra lép és egységes képet szeretne mutatni magáról, kell valami közös pont. Például azonos színű öltözet. Eleinte a főszabály az volt, hogy a felső legyen piros színű, mindegy, hogy ing, póló vagy blúz, a nadrág vagy szoknya pedig fekete. A piros-fekete pedig egy elég markáns színkombináció ahhoz, hogy határozott látványt nyújtson a színpadon 40-60 piros-feketébe öltözött kórista. Izé, webberes. Mert ez még bizony a webberes időkben volt. 

foiskola.jpg

Aztán az egységes viselet érdekében a piros felső leginkább piros garbó lett, majd került rá egy fekete mellény. 

És megint csak az a bizonyos tévés szereplés, megint csak a Friderikusz Sándortól érkezett meghívás a vízválasztó, akárcsak a névváltás esetén. Mert a tévében nem nézhetünk ki akárhogy! Egyenmellény készült, és tényleg rendkívül egységes képet mutatott a csapat. 

csoportkep.jpg

Az idő előrehaladtával a fellépőruhák már változtak, főleg, amikor már a ZIG-Singers újbóli összeállásáról volt szó. A piros és a fekete azért mindenkinek ott volt valamilyen formában az öltözetében.

konc_2.jpg

 

Vagy éppen a körmein...

20171215_211020.jpg

Kíváncsian várjuk június 8-át, akkor vajon hányféleképp jelenik meg a színpadon a piros és a fekete! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zigsingers.blog.hu/api/trackback/id/tr4514848664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása