Örömzenélésről a zenében örömüket lelőknek

ZIG-Singers emlékblog

ZIG-Singers emlékblog

22 kép, ami majdnem mindent elmond a ZIG-Singers koncertjéről

2019. június 16. - PH.Plusz

Telnek a napok a koncert óta, de az emlékek nem halványodnak: kinek-kinek más miatt marad feledhetetlen a június 8-i este. Most 22 képben felidézzük a legjobb pillanatokat, ha lehet egyáltalán választani közülük.  

De még mielőtt az emlékképekre ugranánk... Hálásak vagyunk azért, hogy egyáltalán vannak olyan fotóink, amik őrzik ezeket a momentumokat. Radvánszki Gábor nem volt kórustag, nem énekesként csapódott hozzánk, amikor 2014-ben volt már egy emlékkoncertünk. Szívét-lelkét beletette abba, hogy képben megörökítse a mi örömzenélésünket. És hiába nem társulhat a fotókhoz hang, Gábor képein jól érzékelhető, mit jelent nekünk a zene, a közös éneklés, a színpad, adni a közönségnek, egy hullámhosszra kerülni velük. Gábor nem csak a koncerteket követte végig kamerájával, a próbákra is belesett, és rengeteg képkockát elkattintott a lelkes készülődésekből. Nélküle nem lenne teljes a ZIG-Singers emlékkönyv. 

És most beszéljenek a fotói!

 

 1. 

img_1626.jpg

A közönségből sokan biztosra mentek, és már a fél 8-as kapunyitás után nem sokkal elfoglalták helyüket. 

 

 2. 

img_1634.jpg

Némi izgalom az arcokon - Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatónője pedig abszolút az alkalomhoz választott öltözéket. 

 

3. 

img_1640.jpg

Fekete Dalmának (bal oldalon) volt oka mosolyogni: főszervezőként szívét-lelkét beleadta, hogy a június 8-i koncert sikeres legyen. 
4.
img_1656.jpg
A héttagú zenekar külön erre az alkalomra állt össze - és milyen jól tették! 
5.
img_1661.jpg
A nyitódal egy spirituálé volt, a kórus vezetője, dr. Bánhidi Lászlóné Maróti Magdolna segített még tökéletesebbé tenni az összhangot mindjárt a koncert elején. 
6.
img_1678.jpg
Magdi néni annak idején az énekesnői karriert tette félre azért, hogy a családjának éljen egy vidéki városban, és hogy majd később énektanárnőként fiatalokkal megszerettesse a zenét - akkor még nem gondolta volna, hogy milyen sokszor fog még színapdra állni, például június 8-án este is. 
7.
img_1703.jpg
Nincs búcsúkoncert elérzékenyülés nélkül... Fekete Dalma adta át Magdi néninek a kórustagok ajándékát, többe között egy speciális videóklippet, amelyben a ZIG-Singersesek (olyanok is, akik a koncertre nem tudtak eljönni) az Abba "Thank you for the music" c. dalát éneklik. 
8.
img_1707.jpg

Profi műsorhoz profi műsorvezető kell - szerencsére nekünk jutott ilyen, dr. Lutter Imre személyében, aki már gimnazista korábban is konferált a kórus koncertjein. 
9.
img_1719.jpg
Szinyei Andreának ismerős lehetett a Szabadtéri Színpad: 30 évvel ezelőtt itt debütált a kórussal. Szerencsére nem mindenben hasonlított a két este, akkoriban esernyőre is szükség volt. 
10.
img_1722.jpg
Hogy begyakorolt-e a koreográfia vagy spontán jön? Maradjon a mi titkunk! :)
11.
img_1766.jpg
Dicső Ágnes (balra) a koncert másik főszervezője volt, de szólóénekesként is többször színpadra lépett. Itt épp Zboray Ritával énekelnek duettet...
12.
img_1793.jpg
... itt pedig már Tóvári Zsófiával, aki ZIG-Singersesként lett az énekés szerelmese, és azóta is énekelget kisebb-nagyobb zenekarokban. 
13.
img_1851.jpg
Ilyen a piros-fekete összhang. Szerintünk határozottan jól fest. 
14.
img_1871.jpg
Egy régi klasszikus, a "Let the sunshine in" c. dal a "Hair" c. musicalből. Régen ez volt az a dal, amit minden kórustag álmából felébresztve is tudott. Mondjuk ez ma sem változott.
15.
img_1903.jpg
Bánhidi Krisztiánra fontos feladat hárult. Mivel a fiúk létszáma a kórusban nem túl magas, több szólót is ő énekelt az este folyamán. Ennek az is oka, hogy Krisztián meg is maradt a művészi pályán, az éneklés része az életének. Vajon kitől örökölte ezt a tehetséget? ;) 
16.
img_1932.jpg
Ki koncentráltan, ki önfeledten, de mindenképpen az aktuális dalban élve. 
17.
img_1915.jpg
Ha már egyszer "Happy" (azaz "boldog") Pharell Williams dalának címe, akkor ezt illusztráljuk is néhány mosolygó arccal. Na meg egy boldogságtól felpörgött szólóénekessel, Szabó Mariannal. 
18.
img_1935.jpg
Egy másik perspektívából, a zenekar mögül - a doboknál: Turcsán András. 
19. 
img_1936.jpg
Egy dal, amelynél az egyéni hangoknak és a kórusnak egyformán fontos szerepe van: "We are the world". 
20. 
img_1959.jpg
Kádár Imola már annak idején a "Ki mit tud?" döntőiben is elkápráztatta a közönséget a "Like a prayer" szólóénekeseként. Ezúttal úgy hangolt a koncertre, hogy Dicső Ágival együtt akár késő éjszakáig próbált a zenekarral. Aki Madonna ismert slágerében közreműködött még: Baranyai Rita. 
21.
img_2018.jpg
Racskó Tibor, azaz nekünk csak "Racsi" régi kísérőnk még. Korábban billentyűsként volt a kórus mellett, de néha dalra is fakadt. A "La Bamba" elképzelhetetlen lenne nélküle a színpadon, egy koncert pedig a "La Bamba" nélkül. 
22. 
img_2028.jpg
A ráadás ráaádása után. Mikor már nincs több dal, csak öröm, könnyek, örömkönnyek, és a közönség felé áradó hála. Mert ez így közösen lett teljes. Szívünkbe zártuk az estét, együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://zigsingers.blog.hu/api/trackback/id/tr4014891630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása