Örömzenélésről a zenében örömüket lelőknek

ZIG-Singers emlékblog

ZIG-Singers emlékblog

Rendőri konvoj, áramszünet és lerúgott cipők

2019. május 26. - PH.Plusz

Jöjjön néhány feledhetetlen sztori a ZIG-Singers történetéből:

"Amikor Iserlohnba, Nyíregyháza testvérvárosába tartottunk, hogy koncertet adjunk, tettünk egy kitérőt Sopronban is. Az ország másik vége, ott aztán tényleg nem fordulhatott elő, hogy családtagok, osztálytársak, régi ismerősök üljenek a nézőtéren. Aki ott volt, valószínűleg először látott minket élőben. A közönség mégis annyira imádott minket, együtt élt velünk, hogy kívánni sem lehetett volna jobbat."

 

"Miután letoltunk egy klassz koncertet Sopronban, várt minket még jó pár kilométer Iserlohnig. A soproni vendéglátóink bebiztosították a zökkenőmentes indulást: rendőri felvezetést kaptunk a határig - merthogy akkor még nem voltunk EU-tagok...

Menő volt, mintha legalábbis sztárok volnánk.

 

"A Tanárképző Főiskolán koncertetzünk, évente egyszer ez általában előfordult, ebben még nincs is semmi meglepő. De aztán jött egy nem várt fordulat: elment az áram. Nem csak a minket megvilágító reflektorok aludtak ki, az erősítők sem működtek, na és a nézőtéren is sötét volt. Pár perc után feltaláltuk magunkat: akusztikusan előadtuk a Petróleumlámpát." 

 

"Bódy Magdi felkérte a kórust, hogy közreműködjön a karácsonyi lemezén. A promóció részeként egy tévéműsor betétdala lehetett két zeneszám a cd-ről. Ha a teljes kórus nem is szerepelhetett ebben a videoklipben, néhányunkat Budapestre utaztattak. A Kiscelli Múzeum katakombáiban zajlott a felvétel, de csak miután profi módon kisminkeltek mindegyikünket, még a fiúk is kaptak némi púdert. A legnehezebb talán az volt, hogy úgy kellett egyenesen előre a kamerába nézve angyalka-ruhában vonulnunk, hogy közben ne bukjunk fel a kamerának kiépített sínpályában." 

bodymagdi_videoklip.jpg

 

"A legutóbbi koncerten 2017 decemberében a legnagyobb izgalmat az okozta nekünk a hátsó sorban, hogy le ne potyogjanak a cipőink a színpadra, ha már kibújtunk belőlük a majd 3 órás koncert idejére..."

 

25299324_10212781217899982_4980481788758566517_n.jpg

 

2019. június 8-án, szombaton gyarapodhatnak a ZIG-Singers sztorik - akkor áll össze újra a kórus a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon. Részletek itt! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zigsingers.blog.hu/api/trackback/id/tr8514857624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása